onsdag 9 april 2008

Lugnet före stormen

Nu har jag kommit tillbaka från min minisemester. Jag och husse har varit i Västervik, på Idö, och haft ett par riktigt sköna dagar. Förstår inte att matte och husse tyckte det var jobbigt hemma... jag löper ju bara och Basti är ju bara lite hormonstinn... :-) Det var ändå rätt skönt att åka iväg en sväng och bara ta det lugnt, bli lite bortskämd. Jag har fått gå lös nästan hela tiden, det finns ju inte så många andra hundar i närheten, bara en på andra sidan ön.


Inte heller fanns det några kossor jag kunde busa med. De hade inte kommit ut ännu. Varje sommar kommer det ca 30 kor och kalvar ut för att hålla landskapet öppet. Det blir jättefint. Man får bara undvika "landminorna" de lämnar efter sig. Matte blir så sur när jag har rullat mig i någon av dem, ytterligare en sak jag inte riktigt förstår, det luktar ju gott!

Hur eller hur så får jag röra mig mycket och husse tar med sig kameran för att se om vi inte kan hitta något fint att fota... förutom mig då förstårs. Det var jättehärligt att komma ut till klipporna och jag passade på att slänga mig i vattnet... Lite kallt men ingen fara.

Efter promenader och bad är det rätt skönt att bara lägga sig i solen och njuta av tillvaron. Husse och husses mamma Liana satte fart på vårelden och brände lite gräs och en hög med utrensade grenar och så. Det är alltid gott att se andra jobba... hihi.

Lite får man bjuda på sig själv när husse bestämmer sig för att spöka ut mig som en julgran... hmmm. Matte ska iväg i morgon och införskaffa leksaker, tuggisar, foder och matskålar till Usca, det är ju bara en vecka kvar nu innan hon kommer hem. Det är med skräckblandad förtjusning jag ser fram emot att detta lilla yrväder kommer hem. Men jag tänker göra vad jag kan för att uppfostra det lilla monstret...

Tassar och nospussar på er allihop och ha det så bra ni kan i det eländiga vädret... här är det snöblandat regn och inte ett dugg trevligt. :-)








1 kommentar:

Vessla sa...

Geishas tupp ser mycket finare ut, än vad min gör. När jag var på besök i Växjö så "råkade" jag slita bort tuppkammen från den. Och sen ser den lite mer tilltufsad ut för övrigt också ;o)
Det låter som att det där Idö är ett paradis. Hoppas att jag får komma på besök nån gång i sommar och busa runt lite. Fast det där med kossor låter ganska farligt.