torsdag 8 april 2010

Uppdatering!

Calle växer så det knakar, han har nu hunnit bli 15 veckor och han väger redan 16,5 kg. Han är inne i en växtperiod där ingen av hans kroppsdelar har samma proportion som någon annan... så han ser allt lite rolig ut...


Full av bus och energi är han i alla fall! Återigen är det länge sen jag uppdaterade, men det har verkligen varit fullt upp... Som ni vet blev ju lydnadsprovet uppskjutet en vecka, men jag lyckades i alla fall övertyga testledaren att jag hade vad som krävdes, ja, även matte lyckades med bedriften att verka tillräckligt kunnig för att bli godkänd, matte var jättenervös och det gjorde även mig jättenervös.

Det fanns så mycket annat som var roligare att undersöka... en ny brukshundsklubb med massor av andra hundar, bilar, människor och dofter... På de flesta momenten lyckades vi skrapa ihop 5:or i alla fall men på hopp fick vi en 7:a och på inkallning en 9:a! Så lite fungerade det i alla fall...

Så nu ligger jag i hårdträning för att få upp spårkonditionen. Jag ska klara ett 1500 meter spår på 90 minuter och just nu är jag väl i kondition för 700-800 meter utan total härdsmälta... Men det är ju i alla fall nästan ett par veckor kvar.

Husse hade lagt ett svårt spår igår, 1200 meter, på grusväg där en schäfer gick ut på prommenad 10 minuter innan jag skulle gå mitt spår. Jag fick ta massa hjälp av matte men tillsammans lyckades jag i alla fall hitta 9 av 10 apporter! Spårtiden var 70 minuter.

Ovanstående bild får väl tala sitt eget språk, nog för att det är Calle som är utslagen men det var ungefär samma status på mig igår kväll.

Under påsken var vi nere i Västervik och hälsade på husses mamma Liana! Calle fick en första glimt av hur våra sommrar kommer att se ut! Skärgård, vatten, fåglar och massa fritid i skogen!!! Underbart att få komma ut dit igen efter en lång, lång vinter. Liana har mer eller mindre varit insnöad i ett par månader och det har inte gått att ta sig vare sig ut eller in från ön. Tur att Liana har vanan inne för hur man planerar inköp och matupplag för en lång vinter!

Just nu är det bevakningsträning som gäller för fullt! Ikväll ska vi iväg med Örebrokompaniet och ha sjukvårdsövning där hunden ska vara patient! Hoppas att ingen ska på mina klor och klippa dem... det får bara husse göra! Men det ska bli kul att se hur Calle tar att främmande människor klämmer och känner på honom! Det är bara nyttigt och matte och husse kallar det för socialisering, bra har jag hört!
Just nu ska jag se om jag inte kan få med mig familjen ut till stallet och ett nytt spår, det är ju i alla fall det roligaste jag vet!!!!!
Nospussar och tasskramar!!!!!!!

2 kommentarer:

Ida sa...

Ja, ni har verkligen hård träning framför er!

Calle ser jättefin ut, fast att han växer lite hur som helst nu :D
Pappa Heros tycker faktiskt om att få sina klor klippta, när han var valp började jag tidigt med att göra det till ett "moment" med massa belöning när jag var klar. När jag kommer med klosaxen nu så sätter han sig ner och lyfter på ena framtassen, jättesöt!

Tina ( Blixtras matte) sa...

Vilka fina bilder på hundarna - men oj oj vad Calle växer :)