tisdag 25 november 2008

SNÖ!!!

Matte ligger hemma och snörvlar, hostar och gnäller och jag är jätteuttråkad. Visst är det synd om matte att hon är förkyld, men jag behöver göra mig av med lite överskottsenergi oavsett hur matte mår! Dagen började med ett stålande väder och det riktigt gnistrade i det lilla snötäcke som låg på marken. Matte kravlade i alla fall upp ur sängen och vi tog oss ut till stallet. Där får jag springa lös och kan så att säga rasta mig själv, eller i alla fall springa runt ett tag utan att matte behöver engegera sig så mycket, och det är ju helt ok. Men på vägen ut hinner molnen ikapp oss och i stället för blå himmel och strålande sol, blir det molnigt och grått i stället.

Men men, inte klaga för mycket, jag fick fortfrande springa lös och rasa av mig den värsta energin. När vi kom till stallet stod både Kolan och Spaena ute i hagen och man kan riktigt se hur mycket päls de har lagt på sig nu inför vintern.

En mycket lurvig Spaena!
Och en ännu lurvigare Kolan!!!!

Jag passade på att utnyttja tiden till att undersöka detta vita täcke som helt plötsligt har invaderat min värld. Det var verkligen en helt konstig känsla, det luktar massor av det där vita och det luktar även om det som finns under, så det blev en hel del gräva och en massa kall snö (matte har talat om vad det är för något), på min nos...

Numer ser jag nästan ut som en fullvuxen hoffe... jag väger nästan 29 kilo och återigen har mina bakben sprungit iväg i höjden utan att mina framben hängt med, så jag ser ut som en skidbacke... igen... men det passar ju vädertemat. Matte jort en snabbmätning av min höjd... och bak är jag 65cm hög och i manken 60cm... inte helt optimalt.... Men men, frambenen kanske kommer i kapp... annars får lopporna åka pulka!

För att visa alla tvivlare där ute.. jag är en hoffe... jag har bara en tass i backen... hihi :-)
Matte tyckte att jag skulle lägga upp denna bild, jag vet inte om det är för att visa min halvtaskiga svans eller för att hon tycker det är kul att jag är nyfiken och vill undersöka min omgivning ordentligt. Jag hoppas att det är på grund av det senare... Och återigen, det luktar så konstigt när snön har kommit... men himmel vad kul man kan ha i den!!! När jag springer så skvätter det snö överallt och jag har full sjå med att fånga det med munnen... himla roligt.
Nu ska jag se vad jag kan hitta på idag, jag fick ett tuggben av matte för ett tag sedan och jag har sprungit runt halva morgonen och försökt att hitta det ultimata gömstället för det, bakom högtalaren, under klädhängaren i hallen, mitt på golvet i köket...
Så nospussar och tasskramar till er alla!!!!

Inga kommentarer: